martes, enero 31, 2006

¿Subvenciones o sobornos?

La Generalitat ha informat ja al sector dels paràmetres que regiran enguany la concessió de subvencions als mitjans, i aviat presentarà oficialment la convocatòria. Aquest serà el segon exercici en què els ajuts discrecionals han deixat pas a un sistema de concurs obert. Amb tot, el canvi de mètode no ha eliminat la polèmica a l'entorn de les subvencions. En una matèria tant sensible com la comunicació, és quimèric realitzar un repartiment d'un pressupost tancat sense que es vegin greuges comparatius.

Tampoc falten veus que critiquen tot tipus de subvenció als mitjans perquè pot pervertir el lliure exercici de la crítica periodística. L'argument és sòlid, però cal oposar-hi la sòbria realitat del sector a Catalunya, en el qual molts mitjans fan mans i mànigues per quadrar els números. En un país on el sector està lluny de la normalització és inviable renunciar a la intervenció del sistema públic. El que cal és que aquesta intervenció es faci sense menyscabament de la independència dels mitjans.

Seguir leyendo "Ajuts i subvencions", el editorial de ayer de Comunicació 21

1 comentario:

Anónimo dijo...

Así que el sector de los medios de comunicación en Cataluña está lejos de la normalización. ¿Y cuándo la alcanzarán?. ¿Cuándo dejarán de ser necesarias esas subvenciones?. ¿Cómo se puede ver normal que la Generalitat decida lo que es normal en el sector de los medios de comunicación?.